SkyEurope Airlines was a low-cost airline headquartered in Bratislava, with its main base at M. R. Štefánik Airport (BTS) in Bratislava, Slovakia, and another base in Prague. The carrier filed for bankruptcy on 31 August 2009 and suspended all flights on 1 September 2009. The airline operated short-haul scheduled and charter passenger services.


According to a survey by Skytrax Research of London between August 2007 and July 2008, SkyEurope was the best low-cost airline in Eastern Europe and 3rd best low-cost airline in Europe.

On 22 June 2009, the airline announced it had been granted creditor protection while it restructured its debts. However, this did not protect the airline from announcing bankruptcy on 31 August 2009 and cancelling all flights immediately.






Slovak description below:

SkyEurope Airlines, a. s. (neoficiálne aj Sky Europe) bola nízkonákladová letecká spoločnosť v konkurze so sídlom na letisku M.R.Štefánika (BTS) v Bratislave a bývalými ďalšími základňami v Prahe a Viedni. Spoločnosť je stopercentnou dcérou spoločnosti SkyEurope Holding AG so sídlom v Rakúsku. Od septembra 2009 bola spoločnosť v konkurze. V máji 2010 bol konkurz zrušený pre nedostatok majetku.

Spoločnosť náhle ukončila svoju prevádzku 31. augusta 2009, keď vyhlásila bankrot. So základňami v Rakúsku, Česku a na Slovensku to bola prvá multizákladňová letecká spoločnosť v strednej Európe. Spoločnosť poskytovala pravidelné a charterové lety “point-to-point” po Európe, ako aj nákladné služby.
 
Top